Het recept van een Irish Coffee

De ideale afsluit voor een gezellige dinner.

Met de bartradities die Ierland heeft, mag het geen wonder heten dat de Ieren hun eigen alcoholische draai aan koffie hebben gegeven.

De Irish coffee werd naar verluidt voor het eerst geschonken in 1942. Joe Sheridon verwelkomde vermoeide reizigers op het vliegveld van Foynes met koffie waar een scheutje Ierse whiskey in zat.

Eén van de reizigers, de reisjournalist Stanton Delaplane, zorgde ervoor dat dit drankje op het menu kwam te staan van het Buena Vista Cafe in San Francisco. Door er regelmatig over te schrijven in zijn columns, maakte Delaplane het drankje mateloos populair.

De Irish coffee is tevens de inspiratie voor Bailey’s. Deze geliefde drank werd in 1974 op de markt gebracht en baseert zich op koffie, room en Ierse whiskey.

Recept voor een overheerlijke Irish Coffee

Velen van ons associëren de Irish coffee met een luxe hotel of een knusse strandtent. Maar waarom zouden we zelf geen Irish coffee kunnen maken? In de gezelligheid van ons eigen huis is dit een heerlijke oppepper op een koude en gure winterdag. Om er zelf één te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
• Irish koffie-glas
Heerlijk verse koffie
• Bruine basterdsuiker
• Ierse whiskey
• Ongezoete room

Bij het mengen van je eigen Irish coffee dien je twee of drie bruine suikerklontjes in het glas te scheppen. Vervolgens voeg je de Ierse whiskey en daarna de hete koffie tot de maatstreep toe. Schenk daarboven ongeveer twee centimeter room.

Let wel dat de ongezoete room niet geheel geslagen is; hij dient nog net schenkbaar te zijn.

Deel deze post
Zo zet je Chemex koffie
Een prachtige, rustgevende manier van koffiezetten.