Deze van oorsprong Italiaanse caffé latte is ondertussen razend populair wereldwijd.
Heel wat mensen leerden deze drank kennen via Starbucks of andere ketens, maar ondertussen worden ook de fijnere caffé latte's door menig koffiebar geapprecieerd.
Veelal wordt dan ook nog een smaakje toegevoegd, zoals een vleugje caramel, vanille, chocolade of speculoos.
Als je wil kan je ook gerust thuis een latte maken, zelfs al heb je geen gespecialiseerde koffiemachine thuis.
Dit is wat je nodig hebt:
- 1 x espresso koffie (een kleine, sterke koffie van ongeveer 45ml)
- 1 x kopje volle melk (± 125ml)
- 2 x eetlepel siroop (optioneel: indien je een extra smaakje wenst, bv: caramel)
Zo ga je te werk:
- Warm de melk op tot 65-70°C.
- Doe de siroop bij de melk. (optioneel)
- Gebruik je klopper om de melk en siroop goed op te kloppen tot je een schuimende textuur krijgt.
- Zet een stevige koffie of espresso. TIP: Als je thuis een filterzetapparaat gebruikt, gebruik dan 9g koffie en 125ml water om koffie mee te maken.
- Doe je opgestoomde melk in een lang, smal glas.
- Wacht 30s en giet nu de koffie langzaam in je tas.
- Geniet van je caffé latte! 🥳